Routes

Gratis routes downloaden
Je kan op deze website gratis twee verschillende paardrijroutes downloaden.

   
Route Laag-Soeren
Welkom op de Veluwezoom! Alle ingrediënten die een bosrit te paard of met een aanspanning aantrekkelijk maken, vind je op deze route. Prachtige natuur met statige beuken en donkere, geheimzinnige naaldbossen, heuvels met schitterend uitzicht over de uitgestrekte heidevelden en goed begaanbare ruiterpaden… Genieten van stilte, rust en als je geluk hebt... Schotse Hooglanders, herten, reeën en zwijnen. De hoofdroute is ongeveer 25 kilometer, maar met onze suggesties af te korten.

Klik om de route te downloaden en te printen.  
 
Ruiterroute Posbank (Rheden)
Beklim met je paard de stuwwallen van de Posbank! De uitdaging van het beklimmen en afdalen van de heuvels van de stuwwallen maakt deze route uniek in Nederland! Je komt langs het hoogste punt van de Veluwe (Signaal Imbosch)! Er zijn heidevelden, schitterende uitzichten en goed begaanbare ruiterpaden. De kans op het zien van de “wilde” IJslandse paarden, herten, reeën en zwijnen maakt deze route onvergetelijk en onvergelijkbaar met andere... Kijk zeker op het pad langs het veld, aan de achterkant van ‘Uitkijkpunt Herikhuizen’, goed om je heen. De hoofdroute is ongeveer 20 kilometer, maar met onze suggesties in te korten of te verlengen.

Klik om de route te downloaden en te printen.
 

Gebiedskaarten

De Vereniging Natuurmonumenten heeft een overzichtskaart uitgegeven van alle ruiter- en menpaden in Nationaal Park Veluwezoom. Deze kaart is onder andere verkrijgbaar bij:
- Camping Boszicht, Priesnitzlaan 4, 6957 DE Laag Soeren [ kaart ]
- Bezoekerscentrum Veluwezoom, Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden [ kaart ]
- Sandton Hotel De Roskam, Arnhemsestraatweg 62, 6991 JG Rheden [ kaart ]


Links

www.enjoytheride.nl
De website van de KNHS voor de recreatieve ruiter, met onder andere diverse routes, ritten en tips.

www.hippisch-toerisme.nl
De site voor hippisch toerisme in Nederland. Hier zijn diverse routes te vinden waaronder een dagtocht over de Posbank .

www.buiting-jansen.nl
Op deze website vind je verschillende gps routes in kaart gebracht.